Virus prošao.

Temperature optimalne.

Glavice ne bolU.

Grlca ok.

Uslovi optimalni za buđenje pundravaca.

Juče kišovit dan, tesan u svakom smislu.

Danas sunce, nema veze što vetar nosi. Sunce je. Dobro je.

Svi jedva čekamo šetnju, ali nekako na kraju, khm, zaborave patike u bašti, pa baš tu i tu jaknu na balkonu, pa trakicu za uši ko zna gde, dok bebac plačucka, pa plače, pa udara najjače, jer kada jaknicu obuče, on već misli da mora da se kotrlja, te obaram lične rekorde od oblačenja do izlaska napolje. Dok su me nebrojeno puta pitale- kad ćemo napolje, sve su to mogle pripremiti, ali… avaj. Sve u zadnji čas. Spremili smo i dodatnu opremu. Eeee, lepo bi bilo da je to spremno čekalo na nas, ali meni se ideja rodila u poslednjem momentu, jer seke nisu od jutros na istim talasnim dužinama. Tata uskači, isprintaj, traži podloge, hemdže… izašle nekako, al’ dasin plačni glas ne jenjava, glad je čudo, iako sam mislila da je obrok bio završen u toplini i komforu naše sobice. Nismo daleko odmakli, vetar je, ipak idemo nazad, svi sedamo na stepenice, za razumevanje molim, i zamislite, dobijam ga, iako je neizdrž poveliki. Brzo su ga uspavali ti topli i ukusni mililitri i krenusmo u malu avanturu selom. Jednom prilikom smo vam pisali o tome, kada smo samo Ljubičica i ja išle u istraživanje. Sada nas je, hvala Bogu više, pa i zanimljivije. Dobile su svoje kartice, šta od traženog vide da označe (drvo ozelenelo i golišavo, pčelu, kamen, pesak, šišarku, ptičicu i sl.). Ljubičici bi sigurno zanimljiviji bio neki detaljniji upitnik (različite vrste cveća, lišća, insekata i sl.), ali to ćemo pripremiti sledeći put.

Suština- počelo je čupavo, iako su već danima zbog viroze kod kuće, a ti dani su duži i malo smo ih skratili crtaćima i dečijim emisijama, kad je bila frka ili kad smo svi hteli malo da odahnemo i oduvamo suvišne celzijuse, danas kada su obe ok, naprasno nisu mogle da se dogovore koji crtani bi gledale, pa je najbolje rešenje bilo ne gledati ih, već se spakovati što pre (hahaha, što pre se više ne meri sitnim minutima) i izaći napolje. A na svežem vazduhu je sve drugačije- vetar oduvao pundravce, mami razbistrio glavu, pročistio misli, uspavao bebana… i radosne se za popodnevnu Radosnicinu dremku vratile nazad.

A vama možda ideja posluži. Možete na internetu pronaći dosta sličnih, a i različitih upitnika, mi smo ovog puta iskoristile ova dva.

 

About The Author

2 Comments

  1. Ideja je odlična! I mi smo nešto slično radili i imamo dve varijante – za šetnje po prirodi i za boravak na moru ili plaži.
    Pošto stiže sezona boravka pokraj plaža, ovo je naš predlog da vam se nađe 😉 http://maminovreme.org/2017/07/detektivi-na-plazi/
    Srdačan pozdrav!

Ostavite odgovor

Close