Pre tri godine je to izgledalo ovako:

Ljubičica, tada trogodišnja, i ja, u akciji izrade čestitki za sve mile nam i drage… huh… ali gledajući sada ovu fotografiju divim se njenom strpljenju, a prisećam ushićenja i radosti.

Ove godine nam se u neka popodneva spontano ušunjalo to stvaralaštvo, iako redovan stanovnik tih sati kada smo bez obzira na dan zajedno i posvećeni 100% jedni drugima, makar stvarali neke nove stiskave zagrljaje.

Pa sam usput, pripremajući neke kiflice po prvi put i u pola mere, umesila i njima testo za igru, po receptu drage Dore (definitivno najbolje slano testo za dečije prstiće). One su koristile oruđe za pripremu kolača i za play doh plastelin, a bili praznici u pitanju ili ne, sav taj minuli rad mora da ide na pečenje, nema bacanja, jer… Ljubičica 🙂

Tako da su sutradan te ispečene kolačiće, oblačiće, zvončiće, leptiriće, a bilo je i jelkica, oslikavale vodenim bojama i to u društvu tate- e to je bila radost na n-ti!

Kako rođus Tate Tičice otvara sezonu naših porodičnih slavlja i to baš sredinom decembra, poželele su da mu naprave iznenađenje, kao i svake godine. Ljuba je otvorila dugo voljenu knjigu idejaaaa, i odabrala oslikavanje plastičnih čaša. Pripremila sve, uključila i Radosnu. Predano su bojile prozirne plastične čaše sa Mala bojama iz Ikee, u koje smo dodale malo Mekol lepka, kako bi se boja lepše nanosila na plastiku. Posle su izabrale motiv za taja- Ljuba pile/ ptičicu, viteza-tatu i malo čudovište, a Radosnaja „mangija“ iliti majmuna, a ja sam napravila i dva novogodišnja- deda Mraza i irvasa. Tako da… može da posluži.

Od svega mi se ipak najviše dopada ova jelkica, napravljena od ruku članova naše porodice, simbolično se završavajući trećim otiskom Radosne 🙂 Lep ukras, još lepša uspomena. Ukrašavale su uglavnom same, prstićima i četkicama… vodenim bojama i Ikeinim Mala bojama.

Sad smo, pod sjajem svećica novogodišnje jelke, uglavnom raspevani i razigrani… Četkice smo na kratko odložili. Ipak, pišite nam i vi vaše ideje, ko zna kada šta će nam današnji kišni dan doneti 🙂

About The Author

2 Comments

  1. Једна дивотица. Права дивотица.

Ostavite odgovor

Close