Da, volimo da crtamo, znate.
Da istražujemo i koristimo najrazličitije tehnike, i to znate.
E pa onda ni malo ne čudi naš slikarski party tj. ideja da to uradimo kao pravi slikari.
Setila sam se da imamo dva slikarska postolja negde u kući. Platna sam našla na akciji, ne sećam se cene, ali između 3 i 5 eur. Uzeli smo manji format za početak. Akrilne boje (3,5 eur, posle našle i za 3 ;)). Četkice koje smo već imale, neprofesionalne skroz. Mislila sam da ćemo obe slikati istovremeno, imala zamisao… ali Radosna baš nije bila oduševljena našom idejom, tako da je Ljubičica dobila instrukcije, uglavnom vezane za ne preterano mahanje kičicom, jer radimo u kuhinji- puno toga je na udaru. Za druge instrukcije nisam kompetentna. Pomogla sam joj da istisne boje (da ne pretera sa količinom), ali na kraju svog rada, koji je pažljivo počela da oslikava, da bi posle zbrzala, je morala da istisne još malo boje, reda radi… pa sam se ja te iste noći podsetila jednog motiva koji sam često iscrtavala još u srednjoj školi, imao je neki terapeutski uticaj na mene, nešto poput dva morska konjića, okrenuta jedan prema drugom. I sada po prvi put tumačim tu sliku. Majka i dete. Ljubav. Spokoj. Početak i kraj. A ja zaista materinstvo tako doživljavam, kao otelotvoreni smisao života, pa stoga i nije čudno ovo tumačenje.
Ljubičica je svom radu našla mesto- u kupatilu, i to baš kraj prozorčeta iznad wc školjke. Zabavno, a? Ja moram da poštujem njen izbor- umetnost na svakom koraku 🙂
Prošlo je sigurno mesec dana od tog prvog slikarskog poduhvata. Moj rad je ostao nezavršen. I u jedno novembarsko popodne, u dan kada je odsustvovala iz vrtića zbog trbušnog virusa koji je srećom samo protrčao i nije previše darmarisao, smo tokom Radosnicine dremke opet uzele postolja i platna- ona novo, a ja da dovršim započeto. To je bilo vreme samo za nas dve, nešto što ne fali samo njoj, već i meni (jer znam koliko njoj nedostaje), pa koristimo te dremke najmlađeg člana za nas dve, „jedan na jedan“. Neprocenjivo.
Evo sličica, jer govore više od reči 😉
Temperature su pale, pao i prvi sneg, sezona radionica, u kući i van nje (najviše u kućnom ambijentu, naravno) može da počne!
Ljubac od nas.

SL1

SL2

SL3

SL4

SL5

SL6

SL7 SL8

 

About The Author

Ostavite odgovor

Close