Volim šetnje. U proleće i jesen posebno. Često smo u tom kretanju, sada nas tri. Doduše ponekad moram da nagovaram Ljubičicu da napusti naše gnezdo (volim što voli svoj dom, ali ipak…). Živimo na selu, tako da te šetnje podrazumevaju isključivo prirodno okruženje 😉 ukoliko se ne odvezemo na neko drugo mesto. Evo čujem ovih dana da nam gostuje gosn Medved u selu. Ne znam da li je istina, ali ne bi bio prvi put. Upravo sam se setila jedne jelenske porodice koju smo sreli noću, vozeći se po krivinama koje vode u naše selo. Sjajni su ti susreti, kada svi vriskamo uglas od uzbuđenja 😉 računam da se bliski susret sa medvedom ipak neće desiti.

I tako… U tim našim šetnjama praktikujemo određene igrice. Najjednostavnije i najčešće su ASOCIJACIJE i NA SLOVO na slovo, na repertoaru sigurno već godinu dana. Asocijacije nikako da dosade. Uglavnom ih vezujemo za ono što nas trenutno okružuje. Na samom početku igranja asocijacija sam bila iznenađena kako je brzo, odnosno odmah shvatila poentu igre, da ne izgovara predmet koji opisuje. To mi je bilo baš wow tada. I ti opisi su sjajni, bogati svoj rečnik (na slovenačkom jako lepo zvuči „besedni zaklad“), vežba koncentraciju. Dok je Na slovo na slovo, odlično za uvežbavanje pravilnog izgovora početnog glasa u reči. Ipak, najvažnije od svega je da se mi uvek uz ove jednostavne igrice dooobro zabavimo.

Letos nam je bio aktuelan FITNES. Najčešće je ona bila instruktor, pa bismo se na nekoj stazici zaustavile i malo fiskulturisale. Uglavnom imam opravdanje, pa vežbe izvodim fiksirana za tlo, ona je više u vazduhu – sličice ispod su iz jedne takve razgibane šetnje.

DETEKTIVI 😉 istražioci, kako nas je zvala kad je „bila mala“ 😉 prva opcija je da uzmemo mapu grada (kada smo u selu to je jedna info tabla), izaberemo objekat i krećemo u akciju pronalaženja. Druga opcija podrazumeva korpicu sa oruđem, koju ona puni i nosi, vrlo često isto to oruđe ostane neupotrebljeno, ali daje neki šmek igri. Ona je detetktiv, ja asistent i krećemo- ko prvi vidi zelenu kuću/ žuto cveće/ drvo jabuke/ kestenje?? i sl.

POLJSKO CVEĆE– berba za vazu ili nakit.

IZLET. Mlađa sestra je u kolicima ili u nosiljci, u mojim rukama, a Ljubičica nosi svoje lutkice i bira im prevozno sredstvo. Nosimo platnenu hranu i plastično posuđe, biramo destinaciju i idemo na izlet. Ručak od lišća, trave, zemlje i kamenčića je uvek dobrodošao.

Da ne zaboravim- uvek pevamo. Često joj se, još od rođenja, obraćam kroz pesmu (ne znači to nipošto da imam sjajan glas, ali volem), a ona odgovara na isti način, izmišlja pesmice, a inspiraciju nalazi u svemu što vidi.

Možda se još nečega kasnije setim pa dopišem.
Sigurna sam da i vi imate vaše i one samovaše igrice za poneti. Podelite ih sa nama!

Veliki pozdrav od nas i… negujte dete u sebi!

pod punom opremom. koju sama nosi.

i onda hop…

…hop…

…hopa hopa hop!

zabaviti sestricu malo iz ptičije perspektive 😉

balansiramo

ruuuuUUUuučak!

laganini…

skočiću do zvezda!

About The Author

2 Comments

  1. Samo da mahnem, presrećna što sam otkrila ovaj blog! Vidim da ćemo imati tema za ćaskanje i komentarisanje, baš sam uživala čitajući.

  2. Čarapice 🙂 jako ste me usrećile 😉 baš mi je drago i da, sigurno ćemo imati teme za ćaskanje. Otkrih sada i ja vas- sjajno!

Ostavite odgovor

Close