I mi blago (polu)skriveno imamo!
Ooooo da 🙂
Skriveno je jer je u divnoj kutiji, koja nagoveštava tajnu, a u njoj smo dobili jedan lep poklon za venčanje.

Prefiks polu je na mestu, jer je ta kutija na svima poznatom mestu i svima dostupna, iako je nepisano pravilo da je Ljubičica otvara samo po dogovoru (i to pravilo baš i ne poštuje, priznajem, a i to nije tako strašno :)).
Da li vas zanima njen sadržaj!?

Ta na na naaaaaa 🙂

Tu su stvarčice, alatkice koje mi koristimo u našim kreativnim radionicama, savršene za igru, učenje, a i za odmor i čas dokolice. Neke smo dobili, neke smo kupili, čak i dosta davno, pa bejahu interesantne, pa dosadiše, pa su sada opet aktuelne! I tako u krug. Bitno je da sve na odgovarajući način čuvamo. Kratke opise sam dala ispod svake slike.

 

Boje za staklo (uskoro o njima u jednom postu)

 

Papiri u boji, reljefni, tvrđi, gumeni, šljokičasti, penice, čestitke.
Koristimo ih često za sve i svašta. Pisaću o tome, obećavam!

 

Spirograf (kupljen na ulici u Istanbulu) i kalupčići (ne mogu im se setiti pravog imena,
praštajte, nekad me dvojezična svakodnevica zbuni)

 

Mali deo našeg plastelinskog materijala

 

FIMO glina i KREA, rođendanski pokloni
(krea glinu još nismo koristili, javljamo utiske uskoro)

 

Tempere za prstiće, vodene boje, boje za lice 

 

Pečati, o da 🙂

 

Zove ih Duvalice 🙂 jer se kroz ove nazovimo ih flomastere duva,
boja se raspršuje kroz izrezane modele i nastaje sjajna slika

Sad sam shvatila da sam zaboravila da fotografišem materijale poput krep papira, malih štipalica, ukrasnih trakica i različitih selotejp traka, a vide se u kreativnom haosu u kutiji na slici gore (drugoj po redu).
 
Neke osnovne stvarčice, kao što su drvene bojice, voštane, flomasteri (deblji, tanji), običan kolaž papir i sl. nedostaju, što ne znači da ih ne koristimo. Naprotiv, oni su deo Njene svakodnevice i zato su na dohvat ruke u, pretpostavljate, kuhinji 🙂 Uglavnom. Još kada je pravila prve korake, pa čak i u vreme puzanja, jako su joj bile interesantne fioke u kuhinji. Sve što se moglo zaštiti zaštitila sam, ali fioke pune kuhinjskog materijala i dodataka nisam mogla (tačnije postoje mehanizmi i za to, ali ih nisam montirala). Zato sam joj još tada ustupila jednu fioku, u njenoj tadašnjoj visini, tačnije na dohvat njenih ručica (druga od dole). Tu sam stavila njene omiljene igračkice. I ostade do dan danas to Njena fioka, sada puna papira i materijala za crtanje (gore pomenutog). Moram razmisliti kako ćemo se organizovati kada Radosna poraste, jer ću se teeeško odreći još jedne fioke, zbog nedostatka istih. Ali mislim da će Ljubičici imponovati da uči sestricu i sa njom deli, kao što to čini i do sada. Njihova fioka u kuhinji je naše alternativno rešenje za ono čuveno NE! prečesto upućeno deci, posebno malenoj, i peckanje po ručicama. O tome i Porodični Bukvar govori! Nadam se da su neki od vas iskoristili popust, koji smo vam poklonili u postu o Kućnim poslovima. Za one koji nisu i žele neka to učine što pre, evo OVDE. Zaista mala investicija, a daje beskrajno mnogo!
 
I još nešto- na slikama nije reciklirani materijal koji čuvamo i često koristimo, kao što ste imali već prilike kod nas da vidite (rolne toalet papira, oni balončići koji štite proizvode, raznorazne ambalaže, poklopci, trakice i sl.)
 
Veeeeliki stvaralački pozdrav i poljubac od nas!
Čitamo see 😉

About The Author

Ostavite odgovor

Close