FIMO je strava 😉
Mi nismo znali za ovu polimernu glinu za modelovanje dok je Ljubičica nije dobila za rođendan. Na uputstvu piše da je za 8+ i istina zahteva određenu zrelost, koncentraciju jer se izrađuju oblici na osnovu slike, gde je opisan korak za korakom. Tako da je radi postizanja rezultata sa slike (zbog kojeg smo krenule u akciju), moja pomoć bila neophodna. No, obe smo uživale.
Ovaj naš FIMO je dečiji, razvijen specijalno za male umetnike i kako kažu „idealan je za igru i zabavu, ali i za učenje jer kod dece podstiče i razvija sklonost ka umetnosti, zanatstvu i istraživanju sveta oko njih“. Ne sadrži opasne materije i potpuno je bezbedan! Više informacija o FIMO glini za decu, odrasle i profesionalce možete pronaći OVDE. Tu ćete videti i obaveštenja o radionicama koje se održavaju u Srbiji u različitim gradovima. Pogledajte kako divan nakit može da se napravi od FIMO-ta 🙂 meni je to sjajno!
Da se vratimo našim rukotvorinama i utiscima nakon prvog kontakta sa ovom glinom. Najpre boje su divne, žive. Potom JAKO LAKO se oblikuje, par poteza rukom i dobije se krug, jaje, valjak… Ne lepi se za ruke. Vrlo jednostavno je objašnjeno kako možete napraviti psa, mačku, zeca itd. (pišem za ovaj naš dečiji set Ljubimci, prikazan na slici ispod). Označeno je koliko vam materijala treba za određeni korak/deo. Ljubičica se odlučila za psa i zeca i ona im je npr. pravila noge, rep, ma ustvari sve i seckala nožićem specijalno dizajniranim za decu, kojim je nemoguće da se povrede. Ja sam ona dva veća dela za glavu i telo držala pod kontrolom. A znate šta je ustvari glavna karakteristika Fima? Da gotovu figuricu stavite u zagrejanu rernu na 110 stepeni za pola sata i dobijete divnu igračkicu. Jako lepo se stvrdne. Ona je bila oduševljena i igrala se sa njima, s tim da je u zanosu otišao kuci rep i zecu uho. Ups.

Evo i gde se može kupiti FIMO u Sloveniji i u Srbiji. Za lakše praćenje događaja možete pogledati FB stranicu Fimologa 🙂
Ukoliko ste raspoloženi da radite zajedno sa decom (a verujte mi da relaksira), možete to početi i mnooogo pre 8+, već od treće godine na primer, naravno uz vaš nadzor, pomoć, kao i preuzimanje odgovornosti za rad sa rernom.

A sada naše modelovanje u slici!

 

 

 

 

Bio kefir osveženje 🙂

 

 

 

 

pre pečenja, a isti su bili i posle!

 

 

 

 

About The Author

Ostavite odgovor

Close