Baš je kiša namerila da kupa poslednje dane aprila. Odlučile smo da je malo „iskoristimo“.

Za tu akciju, potrebne su vam:
– stare vodene boje
– papir
– plastična tacna

Nikada ne bacamo stare bojice, voštane boje, vodene boje… Ko zna kada će nam i zašto zatrebati 🙂
Pa tako i bi sa voštanim bojama, kao što ste videli kako smo bojili toplo kamenje i Uskršnja jaja.
A sada smo odlučili da „zagrebemo“ malo po starim vodenim bojama.
Zaštitile smo sto plastificiranim stolnjakom, donele stare vodenke, nožem sam ih presekla na veće komade, postavila tacnu sa belim papirom. Njen zadatak je bio da izmrvi te boje i postavi ih na papir kako želi.
Ooooo uživanja u drobljenju boja! Doduše, dugo ih nismo koristili i teško ih je bilo u potpunosti izmrviti. Ja joj nisam bila „pri ruci“, iako pored Nje, finiširala sam ručak. Tako je Ljubičica postavila i velike komade. Kada je završila pripreme, odneli smo tacnu sa radom u dvorište i dozvolili kiši da ostvari svoju umetničku slobodu. Odlazila je na prozor svakih 5 minuta i komentarisala promene. Videla je da se teško tope veliki komadi, ali su zato mali već prelazili u drugo agregatno stanje i ja sam imala direktan prenos tog procesa. Sve vreme je uživala u omiljenom mlečnom napitku, Bio kefiru od breskve. Posle skoro sat vremena (kiša nije bila jaka) smo unele rad i ostavile ga da se osuši.
Ni ovog puta oduševljenje nije izostalo (ni njeno, a ni moje :)). Veliki komadi rasuti po papiru su nam poslužili za krojenje nove imaginarne priče. Za početak, bilo je to rasuto blago po morskom dnu… Danas će videti rad posle nekoliko dana pauze. Baš me zanima koja će sada priča da se iskroji!

Probajte i vi! Pa javite utiske i nove skrojene pričice!
Mašu vam Tičice 🙂

Greb- greb faza uz bio kefir osveženje 🙂

Izgubljeno blago na dnu mora. Boje.

About The Author

Ostavite odgovor

Close