Drage mame, tate i svi vi koji se decom bavite. Otkrila sam nešto sjajno. Vi možda za to već i znate, ali ja bih da podelim oduševljenje sa onima koji još za KINETIČKI PESAK nisu čuli.
Pre oko mesec dana sam videla objave kako se u Hofer-u (trgovačkom lancu) prodaje KP i svi su pohrlili da ga nabave za svoje najmlađe. Pa što ne bih i ja, kopkalo me. Cena 10 eur/ kg. OVDE! 
Nije malo… Ali sam se odlučila da ga kupim. Iiiiiiiii, nisam se pokajala.
Čudo. Dok sam ga uveče otvarala i stavljala zajedno sa kalupima za igru u pesku u kutiju da Je ujutro iznenadi, pola sata sam ga “provlačila” kroz prste – tako relaksirajuće… potom sam pročitala da ima terapeutske moći. Budi kreativnost. Stimuliše fine motoričke veštine. Ne lepi se za prste, a opet se čestice drže zajedno, i to zahvaljujući sastavu koji čini 98% peska i 2% polimera (nazivaju ga magičnim sastojkom). Ne privlači mirkoorganizme niti alergene. Lako se oblikuje. I znate šta je jagodica na torti? NE RASIPA SE! Znači idealan za igru u zatvorenom prostoru, na balkonu, a ako se malo prospe lako se pokupi.
Mi prostremo naš univerzalni podmetač na pod (sve to najčešće u kuhinji, našem mestu za sve) i zabava može da počne. Njena samostalna igra traje i do sat vremena, barem. Pravi kolače, ručkove, bocka čačkalice, razvozi pesak, ma šta god joj padne na pamet. Ja sam kupila i manje pakovanje roza obojenog peska, nisam bila najsrećnija kada ih je pomešala. da se ja pitam imala bi dve vrste različitih boja, ali se na kraju ispostavilo to kao super rešenje za lovljenje po podu prosutog peska- lakše se uočio roza pesak od klasičnog. Eto!
E da, pronašla sam i gde ga možete nabaviti u Srbiji OVDE 
a u Sloveniji OVDE 
I još nešto! Evo i recepta za HOMEMADE KINETIČNI PESAK, nisam još uvek isprobala, ali pošto nije komplikovano zasigurno jednom hoću.
ili probajte još jednostavniji pesak lak za oblikovanje OVDE.

Veselo igranje, kreativci dragi!

About The Author

6 Comments

 1. Draga Nevena,
  U postu sam navela potencijalno mesto za poručivanje kinetičkog peska u Srbiji, koje sam pronašla na internetu http://kinetickipesak.com/ imaju i FB grupu. Volela bih da nam se javite ukoliko ga poručite- da čujemo da li to funkcioniše kao i da razmenimo iskustva 😉 Kako živim u Sloveniji, tu ga i nabavljam i ima ga u svim bolje snabdevenim prodavnicama dečije opreme, kao i trgovinama poput Lidl-a, Hofer-a i sl.
  Pozdrav,
  Tičice

 2. I Lilihipsteri imaju svoj recept: http://blog.lilihipsteri.rs/oblackovo-testo-i-mesecev-pesak/. Obožavamo kinetički pesak!

  • Sjajno, hvala 🙂 do sada ga nismo pravili ni po jednoj recepturi u domaćoj radinosti, što ne znači da nećemo. Znate šta me samo zanima (to više zbog mene, a manje zbog dece), da li se razvlači isto kao i pravi kinetički pesak? Taj „momenat“ ima na mene terapeutsko dejstvo 🙂 pa eto, da priupitam, kad ste već tu! Pozdraaaav!

 3. Thank you very much for your blog.

  I enjoyed reading this article.

Ostavite odgovor

Close