Odmah da vam kažem, da je Ljubičica bila oduševljena, grlila me je i ljubila, presrećna, non stop uzvikujući “joj kako je zabavno!”
Potreban materijal:
– kamenje
– aluminijumska folija
– voštane bojice (najbolje stare, ostaci)
– kuhinjska krpa i rukavica, radi zaštite od toplote
– podloga (plastificirani prekrivač, tacna) na kojoj ćete raditi
– bezbojni lak za nokte
Najpre smo posle ručka izašle u šetnju i usput sakupljale kamenje za poslepodnevnu aktivnost iznenađenja. Radile smo to prvi put. Po dolasku kući smo ih dooobro oprali, napunivši lavabo vodom. Posmatrale smo kako kamenje tone (priča o tome- šta je teže?), a i kako pliva na površini kada ga stavimo u plastični čamčić, koji nam je bio pri ruci. Odnela je čisto i suvo kamenje u kuhinju- centralno mesto okupljanja u našoj kući, te tako i naš najčešći kutak za igru i eksperimentisanje.
Uključile smo rernu na maksimalnu temperaturu. Uvile kamenje u aluminijumsku foliju i stavile ga na rešetku. I tako oko pola sata.
Za to vreme smo pripremile bojice, i to ostatke starih. Neke sam usitnila nožem za posebnu tehniku bojenja.
Kamenje sam iz rerne vadila isključivo ja, skinula sam alu-foliju i predala joj ih na tacnu. Pri dodiru bojice i toplog kamena, boja se topila i vrlo lako se izvodio ceo postupak. Boje je birala sama. Posebno joj se svidela tehnika posipanja šarene “soli” od naseckanih bojica po toplom kamenju.
Kada se kamenje potpuno ohladilo i boja se stvrdnula na njima, premazala sam ih lakom za nokte.

About The Author

Ostavite odgovor

Close